Vi levererar nybakat bröd till Stavtorps Delikatesser på Kungsgatan 22 i Malmköping.

 Återkommer snart om nästa datum

Stavtorps Delikatesser på Kungsgatan 22 hämtar nybakat bröd hos oss och säljer i sin fina delikatessbutik (oftast den sista lördagen i varje månad). Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ i förväg. Ring eller SMS:a din beställning till Birgitta på Stavtorp på 070- 731 80 82. Scrolla vidare för vilka brödsorter vi erbjuder.

Långjästa och smakrika bröd

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Vi levererar nybakat bröd till Stavtorps Delikatesser på Kungsgatan 22 i Malmköping.

 Återkommer snart om nästa datum

Stavtorps Delikatesser på Kungsgatan 22 hämtar nybakat bröd hos oss och säljer i sin fina delikatessbutik (oftast den sista lördagen i varje månad). Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ i förväg. Ring eller SMS:a din beställning till Birgitta på Stavtorp på 070- 731 80 82. Scrolla vidare för vilka brödsorter vi erbjuder.

Långjästa och smakrika bröd

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Kanel- och kardemummabullar (28 kr/st)

Våra ljuvligt goda kanelbullar och kardemummabullar är bakade med ekologiska ingredienser, riktigt smör och rikligt med kanel och kardemumma. Inte konstigt att kanelbullen är Sveriges favoritfikabröd framför andra.

Schweitzare (56 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2011. Ett rågsurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som enligt SM-juryn är: ”Ett fulländat surdegsbröd med balanserad syra, saftigt inkråm och ett tilltalande utseende.”

Speja (72 kr/st)

Detta är ett frukt- och nötbröd hämtat från Riddarbageriet i Stockholm. Brödet som är bakat på både vete- och rågsurdeg är fullproppat med aprikoser, russin och valnötter. Vi brukar kalla det vår frukt- och nötbomb. Vi gör det vanligtvis enbart till helgen för den närmast fanatiska skaran av anhängare till detta lyxbröd med massor av sötma

Annas ljusa (hel 96 kr/st, halv 54 kr/st)

Ett stort vetesurdegsbröd med vetemjöl, dinkelfullkorn och lite salt som gräddas på hög temperatur i stenugnen för att få ett luftigt och segt inkråm samt en härlig skorpa. Ett neutralt bröd som passar till det mesta. Som många andra av våra surdegsbröd uppfyller detta bröd de franska kraven för att få kallas Levain-bröd. Vi bor ju dock i Sverige och föredrar termen surdegsbröd.

Annas mörka
(hel 78 kr/st, 43 kr/st)

Vårt grövsta bröd med mycket rågsurdeg, grovt rågmjöl, solroskärnor, hel råg, linfrö och lite malt. Ett kompaktare bröd med mycket smak och en del syra som njuts bäst i tunna skivor, kanske med en sill- eller laxbit på. Har lång hållbarhet.

Franskt lantbröd
(56 kr/st)

Ett bröd vi lärde oss att baka på gastronomiska akademien i Lyon. Ett vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som toppas med vallmofrö och får jäsa i korg. Gräddas på hög temperatur som ger brödet en härlig frasig skorpa.

Solrosbröd (60 kr/st)

Samma vetesurdegsbröd som vårt franska lantbröd, men här har vi tillsatt rikligt med solroskärnor både i och ovanpå. Solrosbrödet vann bronsmedlaj vid SM i mathantverk 2011. Juryns motivering var: ”Ett närapå fulländat bröd som visar på god hantverksskicklighet.”

Valnötsbröd  (61 kr/st)

Ett smakrikt vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som fylls med stora ekologiska valnötter som ger brödet dess smak och karaktär

Rostad havre (48 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett luftigt och saftigt vetesurdegsbröd med rostad och skållad havre och lite linfrö som enligt SM-juryn ”förmedlar en känsla av sommarvind och vete. Ett gudomligt saftigt och smakrikt inkråm”.

Kavring (hel 96 kr, halv 54 kr)

Annas kavring bakar vi på rågsurdeg, grovt rågmjöl och vetemjöl. Brödet smaksätts med hel kummin och honung från Stavtorp eller Björnlunda. Ett kompakt bröd med kumminton som många anser är ett måste till midsommarmaten.

Helglyx med ost och oliver (72 kr/st)

Ett ljust vetesurdegsbröd bakat med enbart vetemjöl och rikligt späckad med ekologisk ost och oliver som vi bakar enbart till helgerna.

Rumpnisse (48 kr/st)

Ett av våra populära rågsurdegsbröd bakat på tre sorters mjöl; vete, råg och dinkel. Detta bröd fyller vi med russin och pumpakärnor vilket ger den en lätt sötma och en känsla av nötbröd utan att innehålla några nötter.

Annas Hembageri Stadsparken   |   Hammarvägen 2   |   647 30 Mariefred

E-post: info@annashembageri.se   |   Telefon: 0159-318 18

Öppettider

Tisdag – fredag  10 – 18   |   Lördag  9 – 16   |   Söndag – måndag  STÄNGT

@copyright 2017 All Rights Reserved A&R Schweitz AB

Webb: Studio Annvelu