Välj en sida

BASKURS I SUR­DEGS­­BAKNING

Annas Hembageri startades efter mycket inspirerande bakning hemma. Vi har därför som målsättning att lära kursdeltagarna enkla tips om hur man lyckas med sin bakning med den utrustning och de förutsättningar man har hemma i sitt eget kök.

Under en baskurs får du lära dig att starta och underhålla din egen surdeg. Vi bakar surdegsbrödet Schweitzare (som tilldelades guldmedalj vid SM i mathantverk 2011 och lär oss hur man gör en riktigt bra vetedeg till bullar, längder och kransar. Vi lär oss också vad man bör tänka på när man bakar med ekologiska råvaror utan tillsatser.

Vi vill att alla deltagare skall få baka så mycket som möjligt och tar därför enbart emot max 10-12 deltagare per kurstillfälle.

Bakkurser för företag eller större grupper

Vi anordnar också bakkurser i olika varianter för större grupper (minst 5 personer) eller företag. Det kan vara en hel baskurs i surdegsbakning eller en kväll där vi rullar kanelbullar eller bakar småkakor. Hör av dig så kan vi se vad som passar för ert sällskap.

Kursdatum våren 2023

• Söndag 16 april (fullbokad, väntelista finns)

Pris baskurs i surdegsbakning: 1600 kr (eller presentkort på kurs).
Kursen startar kl. 10.00 på Annas Hembageri (Hammarvägen 2, Mariefred), och håller på till ca. kl. 16.00.

Anmälan görs enklast via epost till: kurs@annashembageri.se
Har du frågor, maila, ring eller kom in till oss i bageriet. Tel. 0159-31818

Presentkort: Det går självklart att köpa ett fint presentkort till en bakkurs om du så önskar. Kom in eller kontakta bageriet så ordnar vi det.

Välkommen!