Annas julbröd

LÅNGJÄSTA OCH SMAKRIKA

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Förbeställ till jul

Till jul bakar vi så mycket vi hinner. Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ av oss i förväg. Kom in till oss i bageriet, ring 0159-318 18 eller allra helst skicka din beställning via formuläret längre ned på denna sida.
Julöppettider: Onsdag–fredag  10 – 17 |  Fredag 23/12  09 – 16

Annas julbröd

LÅNGJÄSTA OCH SMAKRIKA

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Förbeställ till jul

Till jul bakar vi så mycket vi hinner. Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ av oss i förväg. Kom in till oss i bageriet, ring 0159-318 18 eller skicka din beställning via formuläret längre ned på sidan.
Julöppettider:
Onsdag–fredag  10 – 17 |  Fredag 23/12  09 – 16

Brödsorter 22–23 december

Schweitzare (65 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2011. Ett rågsurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som enligt SM-juryn är: ”Ett fulländat surdegsbröd med balanserad syra, saftigt inkråm och ett tilltalande utseende.

Vörtbröd (64 kr/st)

Bronsmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett klassiskt svenskt julbröd med russin och den typiska vörtsmaken som passar så bra till julmaten. En riktig vört bakas med rågsurdeg och två typer av fördegar, en s.k. anrörning och en raskdeg som kryddas med nejlika, pomerans, ingefära och förstås riktig vört.

Kavring (hel 106 kr, halv 62 kr)

Annas kavring bakar vi på rågsurdeg, grovt rågmjöl och vetemjöl. Brödet smaksätts med hel kummin och honung från Stavtorp eller Björnlunda. Ett kompakt bröd med kumminton som många anser är ett måste till julbordet.

Speja (78 kr/st)

Detta är ett frukt- och nötbröd hämtat från Riddarbageriet i Stockholm. Brödet som är bakat på både vete- och rågsurdeg är fullproppat med aprikoser, russin och valnötter. Vi brukar kalla det vår frukt- och nötbomb. Vi gör det vanligtvis enbart till helgen för den närmast fanatiska skaran av anhängare till detta lyxbröd med massor av sötma.

Annas ljusa (hel 110 kr, halv 63 kr)

Ett stort vetesurdegsbröd med vetemjöl, dinkelfullkorn och lite salt som gräddas på hög temperatur i stenugnen för att få ett luftigt och segt inkråm samt en härlig skorpa. Ett neutralt bröd som passar till det mesta. Som många andra av våra surdegsbröd uppfyller detta bröd de franska kraven för att få kallas Levain-bröd. Vi bor ju dock i Sverige och föredrar termen surdegsbröd.

Annas mörka (hel 88 kr, halv 49 kr)

Vårt grövsta bröd med mycket rågsurdeg, grovt rågmjöl, solroskärnor, hel råg, linfrö och lite malt. Ett kompaktare bröd med mycket smak och en del syra som njuts bäst i tunna skivor, kanske med en sill- eller laxbit på. Har lång hållbarhet.

Franskt lantbröd (65 kr/st)

Ett bröd vi lärde oss att baka på gastronomiska akademien i Lyon. Ett vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som toppas med vallmofrö och får jäsa i korg. Gräddas på hög temperatur som ger brödet en härlig frasig skorpa.

Solrosbröd (69 kr/st)

Samma vetesurdegsbröd som vårt franska lantbröd, men här har vi tillsatt rikligt med solroskärnor både i och ovanpå. Solrosbrödet vann bronsmedlaj vid SM i mathantverk 2011. Juryns motivering var: ”Ett närapå fulländat bröd som visar på god hantverksskicklighet.”

Valnötsbröd  (70 kr/st)

Ett smakrikt vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som fylls med stora ekologiska valnötter som ger brödet dess smak och karaktär.

Rostad havre (54 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett luftigt och saftigt vetesurdegsbröd med rostad och skållad havre och lite linfrö som enligt SM-juryn ”förmedlar en känsla av sommarvind och vete. Ett gudomligt saftigt och smakrikt inkråm”.

Annat (bröd, bullar, längder, kakor etc.)

Fråga personalen om vad som finns aktuellt datum.

Här kan du göra din beställning av julbröd

Skicka din beställning senast torsdag 21/12.

För att brödet ska vara så nybakat som möjligt vill vi att du förutom datum (22/12 eller 23/12) anger vilket klockslag du tidigast vill hämta din beställning. (Vill du beställa till flera dagar skicka in en beställning för varje aktuellt datum).

När du är klar med din beställning klicka på knappen ”Skicka din beställning – börja baka” nedanför formuläret.

Du kommer få en bekräftelse skickad på din beställning till din angivna epostadress. Får du ingen bekräftelse inom 15 min har vi inte fått din beställning. Skicka då en ny!

Julbröd
ange utan bindestreck eller mellanslag
Vill du beställa till flera dagar, gör en separat beställning för varje dag.
Öppettider: Lördag 23 december kl. 09–16, 22 december kl. 10–17. (Andra tidsönskemål måste avtalas med bageriet. Ring, eller kom in till oss.)
Här kan du ange annan information som är av vikt för din beställning.
Om vi inte har det du önskar hör vi av oss

När du är klar med din beställning klicka på knappen ”Skicka din beställning – börja baka” ovan.

Du kommer få en bekräftelse skickad på din beställning till din angivna epostadress.
Får du ingen bekräftelse inom 15 min har vi inte fått din beställning. Skicka då en ny! Kontrollera att du angett rätt epostadress och kolla om bekräftelsen eventuellt har hamnat i din skräppost.