Välj en sida

Annas påskbröd – långjästa och smakrika

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med. Till påsken bakar vi så mycket vi hinner. Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ av oss i förväg. Kom in till oss i bageriet, ring 0159-318 18, eller skicka in din beställning via formuläret längre ned på sidan.

Det går bra att förbeställa och betala via Swish om man vill hämta ut sitt bröd utanför bageriet. Meddela oss bara hur du vill göra så löser vi det. 

Påsköppettider:
Skärtorsdag 10 – 18 | Långfredag 9 – 16 | Påskafton 9 – 16

Annas påskbröd – långjästa och smakrika

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med. Till påsken bakar vi så mycket vi hinner. Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ av oss i förväg. Kom in till oss i bageriet, ring 0159-318 18 eller skicka din beställning via formuläret längre ned på denna sida.

Det går bra att förbeställa och betala via Swish om man vill hämta ut sitt bröd utanför bageriet. Meddela oss bara hur du vill göra så löser vi det. 

Påsköppettider: Skärtorsdag 10 – 18 | Långfredag 9 – 16 | Påskafton 9 – 16

Brödsorter

skärtorsdag, långfredag och påskafton
Påsk-kavring
(hel 97 kr, halv 55 kr)

Annas kavring bakar vi på rågsurdeg, grovt rågmjöl och vetemjöl. Brödet smaksätts med hel kummin och honung från Stavtorp eller Björnlunda. Ett kompakt bröd med kumminton som många anser är ett måste till påskmaten.

Påsk-vört (52 kr/st)

Ett klassiskt svenskt jul- och påskbröd med russin och den typiska vörtsmaken som passar så bra till påskmaten. En riktig vört bakas med rågsurdeg och två typer av fördegar, en s.k. anrörning och en raskdeg som kryddas med nejlika, pomerans, ingefära och förstås riktig vört. Vårt vörtbröd belönades med bronsmedalj vid SM i Mathantverk 2014.

Rostad havre (49 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett luftigt och saftigt vetesurdegsbröd med rostad och skållad havre och lite linfrö som enligt SM-juryn ”förmedlar en känsla av sommarvind och vete. Ett gudomligt saftigt och smakrikt inkråm”.

Schweitzare (57 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2011. Ett rågsurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som enligt SM-juryn är: ”Ett fulländat surdegsbröd med balanserad syra, saftigt inkråm och ett tilltalande utseende.”

Annas ljusa (hel 98 kr, halv 55 kr)

Ett stort vetesurdegsbröd med vetemjöl, dinkelfullkorn och lite salt som gräddas på hög temperatur i stenugnen för att få ett luftigt och segt inkråm samt en härlig skorpa. Ett neutralt bröd som passar till det mesta. Som många andra av våra surdegsbröd uppfyller detta bröd de franska kraven för att få kallas Levain-bröd. Vi bor ju dock i Sverige och föredrar termen surdegsbröd.

Annas mörka (hel 80 kr, halv 44 kr)

Vårt grövsta bröd med mycket rågsurdeg, grovt rågmjöl, solroskärnor, hel råg, linfrö och lite malt. Ett kompaktare bröd med mycket smak och en del syra som njuts bäst i tunna skivor, kanske med en sill- eller laxbit på. Har lång hållbarhet.

Franskt lantbröd (57 kr/st)

Ett bröd vi lärde oss att baka på gastronomiska akademien i Lyon. Ett vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som toppas med vallmofrö och får jäsa i korg. Gräddas på hög temperatur som ger brödet en härlig frasig skorpa.

Solrosbröd (61 kr/st)

Samma vetesurdegsbröd som vårt franska lantbröd, men här har vi tillsatt rikligt med solroskärnor både i och ovanpå. Solrosbrödet vann bronsmedlaj vid SM i mathantverk 2011. Juryns motivering var: ”Ett närapå fulländat bröd som visar på god hantverksskicklighet.”

Valnötsbröd  (63 kr/st)

Ett smakrikt vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som fylls med stora ekologiska valnötter som ger brödet dess smak och karaktär.

Rumpnisse (49 kr/st)

Ett av våra populära rågsurdegsbröd bakat på tre sorters mjöl; vete, råg och dinkel. Detta bröd fyller vi med russin och pumpakärnor vilket ger den en lätt sötma och en känsla av nötbröd utan att innehålla några nötter.

Helglyx med ost och oliver (73 kr/st)

Ett ljust vetesurdegsbröd bakat med enbart vetemjöl och rikligt späckad med ekologisk ost och oliver som vi bakar enbart till helgerna.

Speja (73 kr/st)

Detta är ett frukt- och nötbröd hämtat från Riddarbageriet i Stockholm. Brödet som är bakat på både vete- och rågsurdeg är fullproppat med aprikoser, russin och valnötter. Vi brukar kalla det vår frukt- och nötbomb. Vi gör det vanligtvis enbart till helgen för den närmast fanatiska skaran av anhängare till detta lyxbröd med massor av sötma.

Annat (bullar, längder, kakor etc.)

Till påsk bakar vi som vanligt massor av olika sorters bullar och längder. Det finns härlig citronmarängpaj och kolatårta för dig som söker en god påsktårta. Vi har också hyllorna fulla av småkakor, skorpor, müsli, äppelmust och annat gott. Ring eller kom in till oss om du vill veta exakt vad vi ha de olika dagarna.

Gör din beställning här!

1. Fyll i ditt namn, telefonnummer och e-postadress
2. Välj antal bullar eller bröd i rullistan nedan
3. Skicka iväg din beställning.

Vid större beställningar  frågor eller problem med on-line beställningen, ring in din beställning på 0159 – 318 18

Påskbröd
ange utan bindestreck eller mellanslag
ex. fredag 10 april, kl 9 (Påsköppettider: Skärtorsdag 9/4 kl. 10–18, Långfredag 10/4 kl. 10–16, Påskafton 11/4 kl. 10–16)

Annas Hembageri   |   Hammarvägen 2   |   647 30 Mariefred E-post: info@annashembageri.se   |   Telefon: 0159-318 18

Öppettider

Tisdag – fredag 10 – 18   |   Lördag 9 – 15   |   Söndag – måndag STÄNGT


©2019 All Rights Reserved A&R Schweitz AB

Webb: Studio Annvelu