Midsommar­bröd

– beställ i förväg

Till midsommar bakar vi så mycket vi hinner. Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ av oss i förväg. Vi har öppet kl. 10–18 på torsdag och kl. 09–12 på självaste Midsommarafton. Välkommen! Vill du förbeställa, kom in till oss i bageriet, ring 0159-318 18,  eller allra helst skicka in din beställning via formuläret längre ned på sidan.

Vi måste ha din beställning senast dagen före du vill hämta ditt bröd.

Midsommar­bröd

– beställ i förväg

Till midsommar bakar vi så mycket vi hinner. Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ av oss i förväg. Vi har öppet kl. 10–18 på torsdag och kl. 09–12 på självaste Midsommarafton. Välkommen! Vill du förbeställa, kom in till oss i bageriet, ring 0159-318 18,  eller allra helst skicka in din beställning via formuläret längre ned på sidan.

Vi måste ha din beställning senast dagen före du vill hämta ditt bröd.

Schweitzare (57 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2011. Ett rågsurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som enligt SM-juryn är: ”Ett fulländat surdegsbröd med balanserad syra, saftigt inkråm och ett tilltalande utseende.

Annas ljusa (hel 98 kr, halv 55 kr)

Ett stort vetesurdegsbröd med vetemjöl, dinkelfullkorn och lite salt som gräddas på hög temperatur i stenugnen för att få ett luftigt och segt inkråm samt en härlig skorpa. Ett neutralt bröd som passar till det mesta. Som många andra av våra surdegsbröd uppfyller detta bröd de franska kraven för att få kallas Levain-bröd. Vi bor ju dock i Sverige och föredrar termen surdegsbröd.

Midsommarkavring (hel 97 kr, halv 55 kr)

Annas kavring bakar vi på rågsurdeg, grovt rågmjöl och vetemjöl. Brödet smaksätts med hel kummin och honung från Björnlunda. Ett kompakt bröd med kumminton som många anser är ett måste till sillen och midsommarmaten.

Speja (73 kr/st)

Detta är ett frukt- och nötbröd hämtat från Riddarbageriet i Stockholm. Brödet som är bakat på både vete- och rågsurdeg är fullproppat med aprikoser, russin och valnötter. Vi brukar kalla det vår frukt- och nötbomb. Vi gör det vanligtvis enbart till helgen för den närmast fanatiska skaran av anhängare till detta lyxbröd med massor av sötma.

Rostad havre (49 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett luftigt och saftigt vetesurdegsbröd med rostad och skållad havre och lite linfrö som enligt SM-juryn ”förmedlar en känsla av sommarvind och vete. Ett gudomligt saftigt och smakrikt inkråm”.

Annas mörka (hel 80 kr, halv 44 kr)

Vårt grövsta bröd med mycket rågsurdeg, grovt rågmjöl, solroskärnor, hel råg, linfrö och lite malt. Ett kompaktare bröd med mycket smak och en del syra som njuts bäst i tunna skivor, kanske med en sill- eller laxbit på. Har lång hållbarhet.

Franskt lantbröd (57 kr/st)

Ett bröd vi lärde oss att baka på gastronomiska akademien i Lyon. Ett vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som toppas med vallmofrö och får jäsa i korg. Gräddas på hög temperatur som ger brödet en härlig frasig skorpa.

Solrosbröd (61 kr/st)

Samma vetesurdegsbröd som vårt franska lantbröd, men här har vi tillsatt rikligt med solroskärnor både i och ovanpå. Solrosbrödet vann bronsmedlaj vid SM i mathantverk 2011. Juryns motivering var: ”Ett närapå fulländat bröd som visar på god hantverksskicklighet.”

Valnötsbröd (63 kr/st)

Ett smakrikt vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som fylls med stora ekologiska valnötter som ger brödet dess smak och karaktär.

Rumpnisse (49 kr/st)

Ett av våra populära rågsurdegsbröd bakat på tre sorters mjöl; vete, råg och dinkel. Detta bröd fyller vi med russin och pumpakärnor vilket ger den en lätt sötma och en känsla av nötbröd utan att innehålla några nötter. Rumpnisse går enbart att beställa till midsommarafton 22/6 (ej till den 21/6).

Helglyx med ost och oliver (73 kr/st)

Ett ljust vetesurdegsbröd som späckas med lantost från järna mejeri och ekologiska oliver. Fantastiskt gott till nästan alla typ av mat och kan med fördel värmas om man vill att osten i brödet ska vara lite smält när man äter det.

Förutom allt gott bröd har vi massor med bullar, sötbröd och kakor och en hel del annat till fikat. Kom in till  bageriet eller ring för att få veta vad vi har just idag.

Gör din beställning här!

1. Fyll i ditt namn, telefonnummer och e-postadress
2. Välj antal bullar eller bröd i rullistan nedan
3. Skicka iväg din beställning.

Vid större beställningar  frågor eller problem med on-line beställningen, ring in din beställning på 0159  – 318 18.

Midsommar
ange utan bindestreck eller mellanslag
ex. 19 juni, kl 11 (obs! öppettider Midsommarafton: kl. 9 – 12)

Annas Hembageri Stadsparken   |   Hammarvägen 2   |   647 30 Mariefred

E-post: info@annashembageri.se   |   Telefon: 0159-318 18

Midsommaröppettider

Tisdag – torsdag 10 – 18   |   Midsommarafton 9 – 12   |   Lördag – söndag  STÄNGT

©2019 All Rights Reserved A&R Schweitz AB

Webb: Studio Annvelu