Annas julbröd

LÅNGJÄSTA OCH SMAKRIKA

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Nu är det inte längre möjligt att förbeställa till julafton.

På julafton har vi gott om nybakade bröd i bageriet så även om du inte har förbeställt kommer du hitta något riktigt gott.
Julöppettider: Lördag & söndag  9 – 16  |  Måndag–onsdag  10 – 18 |  Julafton  9 – 12

Annas julbröd

LÅNGJÄSTA OCH SMAKRIKA

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Nu är det inte längre möjligt att förbeställa till julafton.

På julafton har vi gott om nybakade bröd i bageriet så även om du inte har förbeställt kommer du hitta något riktigt gott.
Julöppettider: Lördag & söndag  9 – 16  |  Måndag–onsdag  10 – 18 |  Julafton  9 – 12

Julöppettider:
Lördag & söndag  9 – 16  |  Måndag–onsdag  10 – 18 |  Julafton  9 – 12

Brödsorter 22–24 december

Schweitzare (59 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2011. Ett rågsurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som enligt SM-juryn är: ”Ett fulländat surdegsbröd med balanserad syra, saftigt inkråm och ett tilltalande utseende.

Vörtbröd (54 kr/st)

Bronsmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett klassiskt svenskt julbröd med russin och den typiska vörtsmaken som passar så bra till julmaten. En riktig vört bakas med rågsurdeg och två typer av fördegar, en s.k. anrörning och en raskdeg som kryddas med nejlika, pomerans, ingefära och förstås riktig vört.

Kavring (hel 99 kr, halv 57 kr)

Annas kavring bakar vi på rågsurdeg, grovt rågmjöl och vetemjöl. Brödet smaksätts med hel kummin och honung från Stavtorp eller Björnlunda. Ett kompakt bröd med kumminton som många anser är ett måste till julbordet.

Speja (74 kr/st)

Detta är ett frukt- och nötbröd hämtat från Riddarbageriet i Stockholm. Brödet som är bakat på både vete- och rågsurdeg är fullproppat med aprikoser, russin och valnötter. Vi brukar kalla det vår frukt- och nötbomb. Vi gör det vanligtvis enbart till helgen för den närmast fanatiska skaran av anhängare till detta lyxbröd med massor av sötma.

Annas ljusa (hel 99 kr, halv 57 kr)

Ett stort vetesurdegsbröd med vetemjöl, dinkelfullkorn och lite salt som gräddas på hög temperatur i stenugnen för att få ett luftigt och segt inkråm samt en härlig skorpa. Ett neutralt bröd som passar till det mesta. Som många andra av våra surdegsbröd uppfyller detta bröd de franska kraven för att få kallas Levain-bröd. Vi bor ju dock i Sverige och föredrar termen surdegsbröd.

Annas mörka (hel 82 kr, halv 45 kr)

Vårt grövsta bröd med mycket rågsurdeg, grovt rågmjöl, solroskärnor, hel råg, linfrö och lite malt. Ett kompaktare bröd med mycket smak och en del syra som njuts bäst i tunna skivor, kanske med en sill- eller laxbit på. Har lång hållbarhet.

Franskt lantbröd (59 kr/st)

Ett bröd vi lärde oss att baka på gastronomiska akademien i Lyon. Ett vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som toppas med vallmofrö och får jäsa i korg. Gräddas på hög temperatur som ger brödet en härlig frasig skorpa.

Solrosbröd (63 kr/st)

Samma vetesurdegsbröd som vårt franska lantbröd, men här har vi tillsatt rikligt med solroskärnor både i och ovanpå. Solrosbrödet vann bronsmedlaj vid SM i mathantverk 2011. Juryns motivering var: ”Ett närapå fulländat bröd som visar på god hantverksskicklighet.”

Valnötsbröd  (65 kr/st)

Ett smakrikt vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som fylls med stora ekologiska valnötter som ger brödet dess smak och karaktär.

Rostad havre (50 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett luftigt och saftigt vetesurdegsbröd med rostad och skållad havre och lite linfrö som enligt SM-juryn ”förmedlar en känsla av sommarvind och vete. Ett gudomligt saftigt och smakrikt inkråm”.

Annat (bröd, bullar, längder, kakor)

Fråga personalen om vad som finns aktuellt datum.

TÄVLING

Beställ senast 21/12 och du kan vinna HELA din beställning.

Tävlingsfrågor:

1) Vilket år blev Annas Hembageri utsedd till Sveriges bästa Café i White Guide Cafés lista över Sveriges bästa caféer? 2) Vilket är ditt favoritjulgodis? Lycka till!

TÄVLING

Beställ senast 21/12 och du kan vinna HELA din beställning.

Tävlingsfrågor:

1) Vilket år blev Annas Hembageri utsedd till Sveriges bästa Café i White Guide Cafés lista över Sveriges bästa caféer? 2) Vilket är ditt favoritjulgodis? Lycka till!