Välj en sida

Annas julbröd

LÅNGJÄSTA OCH SMAKRIKA

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Nu är det inte längre möjligt att förbeställa bröd till jul.

Vi kan inte ta emot fler beställningar via telefon, mail, sociala medier eller i bageriet. Till jul bakar vi så mycket vi hinner så även om du inte har förbeställt kan du hitta något riktigt gott hos oss.
Julöppettider: Onsdag–fredag  10 – 17 |  Lördag 23/12  09 – 16
Efter den 23/12 stänger Annas Hembageri för gott. Tack för den här tiden. God jul och gott nytt år!

Annas julbröd

LÅNGJÄSTA OCH SMAKRIKA

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Nu är det inte längre möjligt att förbeställa bröd till jul.

Vi kan inte ta emot fler beställningar via telefon, mail, sociala medier eller i bageriet. Till jul bakar vi så mycket vi hinner så även om du inte har förbeställt kan du hitta något riktigt gott hos oss.

Julöppettider:
Onsdag–fredag  10 – 17 |  Lördag 23/12  09 – 16

Efter den 23/12 stänger Annas Hembageri för gott. Tack för den här tiden. God jul och gott nytt år!

Brödsorter 22–23 december

Schweitzare (65 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2011. Ett rågsurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som enligt SM-juryn är: ”Ett fulländat surdegsbröd med balanserad syra, saftigt inkråm och ett tilltalande utseende.

Vörtbröd (64 kr/st)

Bronsmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett klassiskt svenskt julbröd med russin och den typiska vörtsmaken som passar så bra till julmaten. En riktig vört bakas med rågsurdeg och två typer av fördegar, en s.k. anrörning och en raskdeg som kryddas med nejlika, pomerans, ingefära och förstås riktig vört.

Kavring (hel 106 kr, halv 62 kr)

Annas kavring bakar vi på rågsurdeg, grovt rågmjöl och vetemjöl. Brödet smaksätts med hel kummin och honung från Stavtorp eller Björnlunda. Ett kompakt bröd med kumminton som många anser är ett måste till julbordet.

Speja (78 kr/st)

Detta är ett frukt- och nötbröd hämtat från Riddarbageriet i Stockholm. Brödet som är bakat på både vete- och rågsurdeg är fullproppat med aprikoser, russin och valnötter. Vi brukar kalla det vår frukt- och nötbomb. Vi gör det vanligtvis enbart till helgen för den närmast fanatiska skaran av anhängare till detta lyxbröd med massor av sötma.

Annas ljusa (hel 110 kr, halv 63 kr)

Ett stort vetesurdegsbröd med vetemjöl, dinkelfullkorn och lite salt som gräddas på hög temperatur i stenugnen för att få ett luftigt och segt inkråm samt en härlig skorpa. Ett neutralt bröd som passar till det mesta. Som många andra av våra surdegsbröd uppfyller detta bröd de franska kraven för att få kallas Levain-bröd. Vi bor ju dock i Sverige och föredrar termen surdegsbröd.

Annas mörka (hel 88 kr, halv 49 kr)

Vårt grövsta bröd med mycket rågsurdeg, grovt rågmjöl, solroskärnor, hel råg, linfrö och lite malt. Ett kompaktare bröd med mycket smak och en del syra som njuts bäst i tunna skivor, kanske med en sill- eller laxbit på. Har lång hållbarhet.

Franskt lantbröd (65 kr/st)

Ett bröd vi lärde oss att baka på gastronomiska akademien i Lyon. Ett vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som toppas med vallmofrö och får jäsa i korg. Gräddas på hög temperatur som ger brödet en härlig frasig skorpa.

Solrosbröd (69 kr/st)

Samma vetesurdegsbröd som vårt franska lantbröd, men här har vi tillsatt rikligt med solroskärnor både i och ovanpå. Solrosbrödet vann bronsmedlaj vid SM i mathantverk 2011. Juryns motivering var: ”Ett närapå fulländat bröd som visar på god hantverksskicklighet.”

Valnötsbröd  (70 kr/st)

Ett smakrikt vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som fylls med stora ekologiska valnötter som ger brödet dess smak och karaktär.

Rostad havre (54 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett luftigt och saftigt vetesurdegsbröd med rostad och skållad havre och lite linfrö som enligt SM-juryn ”förmedlar en känsla av sommarvind och vete. Ett gudomligt saftigt och smakrikt inkråm”.

Annat (bröd, bullar, längder, kakor etc.)

Fråga personalen om vad som finns aktuellt datum.