Annas background

Stavtorps Delikatesser

Vi stavtorplevererar nybakat bröd till Stavtorps Delikatesser på Kungsgatan 22 i Malmköping.

Nästa leverans till Malmköping:
Lördag 23 december.

Beställ julbrödet i förvägAnnas Hembageri i Mariefred.

Till jul bakar vi så mycket vi hinner. Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ av oss i förväg. Vilka brödsorter som finns ser du nedan.

Du kan också skriva ut och lämna in den här beställningslistan till Malmköpings Delikatesser:
Brödbeställning Malmköping julen 2017

Vi behöver veta vilka bröd du vill ha (se sorter nedan) och ditt namn och telefonnummer.

Lämna din beställning hos Stavtorps Delikatesser eller ring in din beställning till Birgitta på Stavtorp på 0707-318082.

God jul och gott nytt år!

Brödsorter 23 december, Malmköping

Långjästa och smakrika bröd

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Schweitzare (55 kr/st)schweitzare02_6974

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2011. Ett rågsurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som enligt SM-juryn är: ”Ett fulländat surdegsbröd med balanserad syra, saftigt inkråm och ett tilltalande utseende.”

Vörtbröd (50 kr/st)

vörtM3A0157

Bronsmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett klassiskt svenskt julbröd med russin och den typiska vörtsmaken som passar så bra till julmaten. En riktig vört bakas med rågsurdeg och två typer av fördegar, en s.k. anrörning och en raskdeg som kryddas med nejlika, pomerans, ingefära och förstås riktig vört.

Kavring (hel 95 kr, halv 53 kr)

kavring_M3A0169

Annas kavring bakar vi på rågsurdeg, grovt rågmjöl och vetemjöl. Brödet smaksätts med hel kummin och honung från Björnlunda. Ett kompakt bröd med kumminton som många anser är ett måste till julbordet.

Speja (71 kr/st)

speja_6985Detta är ett frukt- och nötbröd hämtat från Riddarbageriet i Stockholm. Brödet som är bakat på både vete- och rågsurdeg är fullproppat med aprikoser, russin och valnötter. Vi brukar kalla det vår frukt- och nötbomb. Vi gör det vanligtvis enbart till helgen för den närmast fanatiska skaran av anhängare till detta lyxbröd med massor av sötma.

Annas ljusa (hel 95  kr, halv 53 kr)

annasljusa_7017Ett stort vetesurdegsbröd med vetemjöl, dinkelfullkorn och lite salt som gräddas på hög temperatur i stenugnen för att få ett luftigt och segt inkråm samt en härlig skorpa. Ett neutralt bröd som passar till det mesta. Som många andra av våra surdegsbröd uppfyller detta bröd de franska kraven för att få kallas Levain-bröd. Vi bor ju dock i Sverige och föredrar termen surdegsbröd.

Annas mörka (hel 77 kr, halv 42 kr)annasmörka_7011

Vårt grövsta bröd med mycket rågsurdeg, grovt rågmjöl, solroskärnor, hel råg, linfrö och lite malt. Ett kompaktare bröd med mycket smak och en del syra som njuts bäst i tunna skivor, kanske med en sill- eller laxbit på. Har lång hållbarhet.

Franskt lantbröd (55 kr/st)fransktlantbröd_6972

Ett bröd vi lärde oss att baka på gastronomiska akademien i Lyon. Ett vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som toppas med vallmofrö och får jäsa i korg. Gräddas på hög temperatur som ger brödet en härlig frasig skorpa.

Solrosbröd (59 kr/st)

solros_6968

Samma vetesurdegsbröd som vårt franska lantbröd, men här har vi tillsatt rikligt med solroskärnor både i och ovanpå. Solrosbrödet vann bronsmedlaj vid SM i mathantverk 2011. Juryns motivering var: ”Ett närapå fulländat bröd som visar på god hantverksskicklighet.”

Valnötsbröd  (60 kr/st)

valnöt6957

Ett smakrikt vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som fylls med stora ekologiska valnötter som ger brödet dess smak och karaktär.

Rostad havre (47 kr/st)

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett luftigt och saftigt vetesurdegsbröd med rostad och skållad havre och lite linfrö som enligt SM-juryn ”förmedlar en känsla av sommarvind och vete. Ett gudomligt saftigt och smakrikt inkråm”.

Rumpnisse (47 kr/st)

Ett av våra populära rågsurdegsbröd bakat på tre sorters mjöl; vete, råg och dinkel. Detta bröd fyller vi med russin och pumpakärnor vilket ger den en lätt sötma och en känsla av nötbröd utan att innehålla några nötter.

Annat (Adventsbullar med saffran och mandelmassa, kanel- eller kardemummabullar, längder etc.