Annas background

Kurser

Baskurs i surdegsbakningAnnas Hembageri i Mariefred.Foto: Sofia Marcetic

Tre baskurser i surdegsbakning finns inplanerade under hösten. Söndag 8 oktober, söndag 29 oktober och söndag 10 december anordnar vi vår populära baskurs i surdegsbakning igen. Se anmälningsinformation nedan.

Presentkort
Det finns fina kurs-presentkort att köpa i bageriet om du vill ge bort kursen i present.

Eget kurstillfälle
Vill man boka ett helt eget tillfälle för en hel grupp (familj, kollegor etc.) hör av dig till oss så kan vi titta på lämpliga datum.

Kursinnehåll
Under baskursen får du lära dig att starta och underhålla din egen surdeg. Vi bakar surdegsbrödet Schweitzare (som tilldelades guldmedalj vid SM i mathantverk 2011 och lär oss hur man gör en riktigt bra vetedeg till bullar, längder och kransar. Vi lär oss också vad man bör tänka på när man bakar med ekologiska råvaror utan tillsatser.

Kursdatum hösten 2017:
Söndag 8 oktober – ett fåtal lediga platser kvar.
Söndag 29 oktober – fullbokad, reservlista finns.
Söndag 10 december – lediga platser kvar.

Vi återkommer också med fler datum senare under hösten för kurser i början på våren 2018.
Vill man boka ett helt eget tillfälle för en hel grupp (familj, kollegor etc.) hör av dig till oss så kan vi titta på lämpliga datum.

Tid:
Söndagar: Kl. 10.00 till ca kl. 16 (ibland blir det lite senare).
Vardagar: Kl. 17.00 till ca kl. 22.00 (ibland blir det lite senare).

Pris: 1100 kr/person. Presentkort finns att köpa i bageriet.

Plats: Annas Hembageri, Hammarvägen 2, Mariefred.

I kursavgiften ingår rikligt med ekologiskt fika, och du får förstås ta med hem de bröd och bullar du har bakat under kursen.

Anmälan görs direkt till Annas Hembageri tel: 0159-318 18. Epost: info@annashembageri.se

Vi vill att alla deltagare skall få baka så mycket som möjligt och tar därför enbart emot max 8-10 deltagare per kurstillfälle.

Annas Hembageri startades efter mycket inspirerande bakning hemma. Vi har därför som målsättning att lära kursdeltagarna enkla tips om hur man lyckas med sin bakning med den utrustning och de förutsättningar man har hemma i sitt eget kök. Välkommen!