Annas background

Midsommar

Beställ i förvägAnnas Hembageri i Mariefred.

Till midsommar bakar vi så mycket vi hinner. Vill du inte missa ditt favoritbröd så beställ av oss i förväg. Vi har öppet kl. 10–18 på torsdag och kl. 09–12 på självaste Midsommarafton. Välkommen!

Kom in till oss i bageriet, eller
ring, 0159-318 18, eller
maila din beställning: info@annashembageri.se

VI KAN INTE TA EMOT BESTÄLLNINGAR PÅ MAIL EFTER KL. 20.00 på torsdag 22/6.

Vi behöver veta vilka bröd du vill ha (se sorter nedan), ditt namn och telefonnummer samt när du tidigast vill hämta brödet (ange dag och klockslag, så vi kan ge dig ett så nygräddat som möjligt). Vi måste ha din beställning senast dagen före du vill hämta ditt bröd.

Brödsorter 22/6 och Midsommarafton:

Långjästa och smakrika bröd

Alla våra bröd långjäses minst en natt i kyl. På detta sätt utvecklar mjölet, kryddorna och inte minst surdegen mer smak. Ett gammalt beprövat sätt att få riktigt goda och smakrika bröd. Tyvärr en metod som många av dagens stressade leveransbagerier inte har tid med.

Rostad havre (45 kr/st)
anna6563

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2014. Ett luftigt och saftigt vetesurdegsbröd med rostad och skållad havre och lite linfrö som enligt SM-juryn ”förmedlar en känsla av sommarvind och vete. Ett gudomligt saftigt och smakrikt inkråm”.

Schweitzare (56 kr/st)schweitzare02_6974

Guldmedaljör vid SM i mathantverk 2011. Ett rågsurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som enligt SM-juryn är: ”Ett fulländat surdegsbröd med balanserad syra, saftigt inkråm och ett tilltalande utseende.”

Midsommarkavring (hel 90 kr, halv 50 kr)

kavring_M3A0169

Annas kavring bakar vi på rågsurdeg, grovt rågmjöl och vetemjöl. Brödet smaksätts med hel kummin och honung från Björnlunda eller Stavtorp. Ett kompakt bröd med kumminton som många anser är ett måste till sillen.

Speja (68 kr/st)

speja_6985Detta är ett frukt- och nötbröd hämtat från Riddarbageriet i Stockholm. Brödet som är bakat på både vete- och rågsurdeg är fullproppat med aprikoser, russin och valnötter. Vi brukar kalla det vår frukt- och nötbomb. Vi gör det vanligtvis enbart till helgen för den närmast fanatiska skaran av anhängare till detta lyxbröd med massor av sötma.

Annas ljusa (hel 90 kr, halv 50 kr)

annasljusa_7017Ett stort vetesurdegsbröd med vetemjöl, dinkelfullkorn och lite salt som gräddas på hög temperatur i stenugnen för att få ett luftigt och segt inkråm samt en härlig skorpa. Ett neutralt bröd som passar till det mesta. Som många andra av våra surdegsbröd uppfyller detta bröd de franska kraven för att få kallas Levain-bröd. Vi bor ju dock i Sverige och föredrar termen surdegsbröd.

Annas mörka (hel 73 kr, halv 40 kr)annasmörka_7011

Vårt grövsta bröd med mycket rågsurdeg, grovt rågmjöl, solroskärnor, hel råg, linfrö och lite malt. Ett kompaktare bröd med mycket smak och en del syra som njuts bäst i tunna skivor, kanske med en sill- eller laxbit på. Har lång hållbarhet.

Franskt lantbröd (53 kr/st)fransktlantbröd_6972

Ett bröd vi lärde oss att baka på gastronomiska akademien i Lyon. Ett vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som toppas med vallmofrö och får jäsa i korg. Gräddas på hög temperatur som ger brödet en härlig frasig skorpa.

Solrosbröd (56 kr/st)

solros_6968

Samma vetesurdegsbröd som vårt franska lantbröd, men här har vi tillsatt rikligt med solroskärnor både i och ovanpå. Solrosbrödet vann bronsmedlaj vid SM i mathantverk 2011. Juryns motivering var: ”Ett närapå fulländat bröd som visar på god hantverksskicklighet.”

Valnötsbröd  (58 kr/st)

valnöt6957

Ett smakrikt vetesurdegsbröd med dinkelfullkorn och vetemjöl som fylls med stora ekologiska valnötter som ger brödet dess smak och karaktär. Brödet får jäsa i runda korgar, men snittas sedan likt en solfjäder för att få sin karakteristiska form.

Helglyx med ost och oliver (68 kr/st)

Ett ljust vetesurdegsbröd som späckas med lantost från järna mejeri och ekologiska oliver. Fantastiskt gott till nästan alla typ av mat och kan med fördel värmas om man vill att osten i brödet ska vara lite smält när man äter det.

Utöver ovanstående bröd kommer vi under midsommar att ha massor med andra godsaker:

  • Härliga bullar av allehanda slag
  • Vetelängder
  • Småkakor
  • Parmesankex
  • Kolatårta, rabarberlängtan, frötosca etc.

Ring oss i bageriet (0159-31818) och hör om vi har ditt favoritfika!